· 

Openingsrace NKH Kids

NKH Kids een openingsrace om      nooit te vergeten.


Mika heeft afgelopen maandag voor het eerst twee heatjes geoefend in een wedstrijdkart ter voorbereiding voor het Nederlandse Kampioenschap Huurkarts die vandaag op Kart Centrum Roosendaal verreden werd.

Spannend of Mika de toch zware kart kan hanteren met 20 kilo erop. Het stuurde wel zwaar liet Mika weten.

 

Vandaag was het dan zover Mika zijn eerste deelname aan de NKH Kids. 

Er worden 4 races verreden vandaag met aan elke race een one lap kwalificatie. Onze verwachtingen zijn laag aangezien Mika een beginneling (rookie) is in de grotere karts en de andere deelnemende kinderen kennen wij niet en weten dus niet wat we kunnen verwachten.

 

Race 1:

Mika heeft kartje 8 geloot en mag hier zijn race in rijden. De kwalificatie doet hij netjes en klokte met een 41.908 de tweede tijd. Mika mag dus in de eerste race van plaats 2 van start. Zal hij dit vol kunnen houden, daar komen we maar op een manier achter. De start begint en Sem is snel weg,  Mika kan hem niet meer bijhouden en de nummer 3 en 4 liggen op de loer en zijn telkens samen in gevecht en wisselen van plek. Totdat 4 rondes voor het einde Mika zichtbaar moe wordt en hiervan konden ze beide profiteren. Mika wordt ingehaald, maar wordt toch knap 4de. Een super goede eerste race. Mika zelf was teleurgesteld. Wedstrijdleiding kwam nog naar hem toe en vertelde dat weinig rookies dit hem na doen en dat het nog niet verloren is, want hij heeft nog 3 wedstrijden om te laten zien dat ze zeker met hem rekening moeten houden. Of te wel een topprestatie nu al, wij zijn super trots.

Race 2:

Mika heeft kart 4 geloot en neem weer dezelfde kwalificatie techniek aan, dit resulteerde met een 41.521 weer een tweede tijd. Sem startte weer voor hem en ook dit keer was ie weer goed van start en Mika zag hem steeds verder van hem vandaan rijden. Dan maar mijn eigen race rijden met een achtervolger hijgend achter in zijn nek. In ronde 7 werd Mika zeer mooi ingehaald door Justin. Mika besloot heel wijs om aan te pikken en samen reden met ze mooi naar de finish, met een aardig voorsprong op de rest. Mika zat te stuiteren in zijn kart en is super blij met een P3.

 

Race 3: 

Mika mag met kart 3 deze  race rijden en zijn  kwalificatie is uitmuntend en pakt Poleposition. Waanzinnig staan wij als hele blijde ouders aan de kant. Dit hadden wij niet verwacht, wel van gedroomd. We weten dat Mika deze poleposition niet lang vast kan houden want er zijn 3 kinderen gewoon heel erg snel. De start gaat goed en Mika probeert een gaatje te slaan. Sem moet door een wat mindere kwalificatie een inhaalrace doen van de zesde positie. En dat hij steen goed is, is te zien want Sem haalt in ronde 8 Mika in. Mika probeert aan te haken om zo met hem op te kunnen rijden, maar helaas is Sem te snel. Inmiddels hangt Justin weer in Mika zijn nek te hijgen en passeert Mika in ronde 12. Mika wordt zichtbaar moe, maar het gat tussen hem en Thomas is te groot om nog ingehaald te worden. Mika neemt genoegen met een P3 en daar is hij ook heel erg blij mee.

Race 4:

De laatste beslissende race voor vandaag. Mika paste zijn kwalificatie techniek weer toe, maar helaas staat er iemand dwars op de baan waardoor hij geen goede kwalificatie tijd kon neer zetten. Mika gaat met kart 6 vertrekken van de vierde positie. De 3 andere sterken starten voor Mika. Justin en Sem zijn bij de start snel weg, en Mika trekt zich op aan Mijntje. Zij is momenteel de concurrent voor de dagzege, maar ook Thomas moet hij achter zich houden. Samen hebben ze een gaatje getrokken tussen Mika en Thomas en dat is prima. Mika twijfelde nog om Mijntje in te halen achteraf goed dat hij achter haar is blijven plakken want de laatste rondes waren echt zwaar. Flink doorbijten totdat de finish vlag is gevallen. Mika eindige deze race op P4.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Einduitslag:

  • Dagzege: P3
  • Rookie klassement: P1
  • Algemeen klassement: P4
  • Snelste tijd Mika: 41.191

http://www.kartlife.nl/viewtopic.php?id=2069

 

Wij willen graag onze sponsoren bedanken, zonder jullie zouden we niet zoveel kunnen trainen of wedstrijden kunnen rijden. Bedankt dat jullie Mika en Senna de kans geven om te groeien in de kartsport. Heel tevreden met een prachtig resultaat vandaag gaan wij naar huis. En twee prachtige grote bekers.

 

Striengineering 

Circuitvanhout

Vivo Fotografie