· 

Mika's eerste outdoor wedstrijd succesvol

Mika pakt in de eerste outdoor wedstrijd het podium.


Vandaag was het zover de eerste outdoor wedstrijd voor Mika van dit jaar.

  “SHW Kartfestival - Wintercup te circuit Strijen”.

 

Mika mocht in de klasse beginnende mini junioren het op nemen tegen 12 andere deelnemers. Heel spannend hoe het vandaag zal verlopen. Motor is weer tip top in orde gemaakt door papa en loopt als een zonnetje. Ook de afstelling was bij de training van vorige week goed afgesteld.

 

Trainingssessie:

bij de 10 minuten trainingssessie werden de verhoudingen aardig weergegeven en Mika zou top 5 kunnen halen.

 

Kwalificatie:

de kwalificatie begon goed en Mika stond lang in de top 3. Echter werd hij in de laatste ronde van de kwalificatie een plaatsje naar achteren gezet met een verschil van 0.010. (Resultaat P4).
Wat erg jammer was, omdat je dan in de wedstrijd de aanloop naar de eerste bocht aan de buitenkant zit.

 

Race 1: Startopstelling Mika op P4, bij de start waren P5 en P6 iets eerder weg en werd hij bij de ingaan van de eerste bocht aangetikt waardoor hij in het gras belandde. Door snel handelen kon Mika weer op de baan komen, en moest Mika nood gedwongen achteraan het veld aansluiten waar hij aan zijn inhaalrace begon. 
In de 10 minuten racetijd heeft hij veel goed kunnen maken en belandde op P5. Helaas was de top 4 te ver vooruit gelopen om nog kans te maken op een hogere eindklassering.

 

Race 2: Startopstelling P5, dit betekent dat hij aan de goede kant van de startgrid zit en  goed  kan doorkomen van de eerste bocht. Mika was goed weg bij de start en won gelijk een plekje. Bij het doorkomen van de eerste bocht lag Mika op P3. Na een aantal rondes moest hij P3 weer af staan en verloor hij zelfs terrein. Maar wist zich goed terug te knokken en kon weer aansluiting vinden, en kon hij van de foutjes die de top 3 maakte goed van profiteren. Om plek 2 vervolgens niet meer af te staan en zeker te stellen tot aan de finishvlag.

Spannend natuurlijk wat het eindklassement zou zijn, wel of geen podium. Om 17:00 uur komt dan het  verlossende woord. Eindklassement P2  eerste podium in de outdoor races. 

>>Super trots op onze kanjer <<

 

 

Met dank aan onze sponsoren, zonder jullie zouden deze races niet mogelijk zijn:
#striengineering                                                 #circuitvanhout                                                          #vivofotografie