· 

Finale Kids Kart Cup

Finale Kids Kart Cup - Race 5


Vandaag de finale wedstrijd van de Kids Kart Cup competitie 2017. Dat het een pittig zou worden dat wisten we van te voren.

 

De uitkomst is echter spannend, want wat gaat de top 4 doen die allen kans maakte op de titel. Mika stond in het algemeen klassement als P7 na schrap en heeft uitzicht op P5. Er is dus werk aan de winkel.

 

Kwalificatie was een one lap. Dat betekent dat je je in 1 ronde een top tijd moet zetten. En voor sommige rijders is dit gewoon spannend, want een tiende verschil kan je in de snelle of in de tweede groep terecht komen. Zo dicht bij elkaar zit iedereen. Dus dat alle rijders gespannen waren dat was goed van de gezichten af te lezen.

We beginnen met Senna. Ze moesten in de groep kwalificeren waar ze in het algemeen klassement staan. Dat betekende voor Senna dat zij in de derde groep haar one lap mag rijden. Senna kwalificeerde in groep 3 als P7. 


In Senna’s groep reden er vandaag 8 deelnemers, zij  startte in race 1 dus van plaats 7. Reed een lekkere wedstrijd, probeerde iemand nog in te halen door te prikken, maar blies de aanval toch af.  Ze heeft door een goede constante tempo rijden een plaatsje weten te winnen en eindigde op P6.


Senna zat in de tweede wedstrijd er lekker in, en mocht  in de omgekeerde volgorde van P3 startte werd vroeg binnen gehaald omdat ze vast zat achter degene die voor haar reden. Bij het uitkomen van de pit straat kan ze net voor een rijtje van 4 andere deelnemers komen en rijd ze sterke tijden. Momenteel rijd ze op P4 wat zou dat gaaf zijn als zij ook weer eens het podium mag bestijgen, maar helaas die droom ging in duizend stukjes toen iemand anders uit de pit straat kwam en naast Senna  op de baan terecht kwam.

 

Echter dat treintje van 4 andere zaten achter Senna. Senna was sneller dan degene uit de pit straat en wordt helaas door de ander er uitgetikt. Wat resulteerde in groot verdriet, maar ook boosheid.  Zeer  boze teleurgestelde in de kart, na het incident reed ze hard en pakte nog ff een nieuwe PR 43.088.  Echter dat kon haar op dat moment niet schelen.  Na het zwaaien van de finish vlag kwam ze als een na laatste binnen. P3 lag in haar bereik als dit incident niet was gebeurt erg zonde. 

 

 


Mika moest ook in zijn groep kwalificeren voor schrap staat hij P3 in het algemeen klassement. Na een pittige one lap pakt Mika de vijfde snelle tijd. En start dus in de snelle groep op P5. 


Mika startte van plek 5 en zat tussen de 4 die kans maakte op de titel, dat was wel spannend. Hij maakte snel een pitstop en kwam na deze pitstop strak voor een van de titelkandidaten uit. Man man wat was het spannend Mika werd opgejaagd door hem, want hij was op dat moment sneller dan Mika. Er volgt een aanval en ja hij haalt Mika in. Waardoor Mika kon aanhaken en de snelheid van degene voor hem goed kon bij houden. Inmiddels kwam een andere titelkandidaat dichter bij Mika. Op een gegeven moment ging Mika zijn voorganger te snel waardoor hij de aansluiting miste. Ja en dan verdedigen,  de andere titelkandidaat zit op Mika zijn hielen. Probeert af en toe te prikken maar Mika geeft niet toe en gaat als de brandweer. En wel ja, hij pakt  ook nog even een nieuwe PR 42.185.

 

Omdat Mika vrij vroeg al in gevecht was in de wedstrijd zie je dat zijn concentratie te lijden heeft. En daar komt de andere titelkandidaat en probeert Mika in te halen, maar dat resulteerde dat hij Mika in de bakken reed. Mika kon gelukkig weg komen en kreeg zijn plekje na een ronde weer terug nadat de andere titelkandidaat een oranje vlag kreeg. De finishvlag kwam in de buurt en Mika moest genoegen nemen met P5.

 


Mika mocht in de tweede wedstrijd in de omgekeerde startvolgorde weer van P5 beginnen. En had het voorgevoel om snel naar binnen te gaan. Hij verwachte wel dat de top 4 met elkaar in gevecht zouden gaan achterin en wilde daar niet bij zitten als het fout zou gaan. Dit voorgevoel had hij juist aangevoeld nadat degene voor hem koos om te pitten ging Mika daarna. Deze jongen moest hij eigenlijk achter zich houden om de top 5 te behalen van het algemene klassement. Het was een spannende wedstrijd idd achterin was het touwtrekken en duw werk. Mika kon zijn voorganger goed bijhouden en zat echt dicht op hem. Hier en daar wat prikken, maar het kwam niet tot een inhaalmoment wat erg jammer was. Achter hem zat een van de titelkanshebbers die hem in de eerste wedstrijd wel had ingehaald. Maar omdat Mika zo dicht op zijn voorganger zat kon hij Mika niet inhalen omdat hij er dan 2 tegelijk moest gaan inhalen. Die risico wilde hij niet nemen.  Dit resulteerde in een P3 voor Mika toen de finishvlag in zicht was. Een super blije Mika die stuiterend in zijn kart zat.

 

Maar is dit genoeg om eindelijk op het podium te komen en die felbegeerde beker van P3 in ontvangst te nemen. Na veel rekenwerk door Corné, kwam daar het verlossende antwoord. Mika zat te stuiteren toen hij zijn naam niet hoorde toen P4 bekend werd gemaakt.  Dus dat betekende idd dat het eindelijk gelukt is, Mika heeft in de snelle groep P3 behaald. Een droom die eindelijk uit kwam, vorige keer net geen podium.

 

 

Super trots op Mika dat hij door niet op te geven, maar vol te houden en alle tips uit te voeren eindelijk een podiumplaats heeft weten te bemachtigen in de eerste groep.  Hij zette in de allerlaatste ronde nog ff een nieuwe PR 42. 046  neer.


Senna is nog steeds zwaar teleurgesteld en zal het dit keer moeten doen met een P8 in haar groep. Er had meer ingezeten, maar ook dit hoort erbij vallen en opstaan. We gaan weer hard trainen voor de volgende kids kartcup zodat ze er nog sterker uitkomt, want ook dit jaar heeft ze heel veel geleerd en laten zien. Het zit erin, nog meer pit laten zien dat er met jou niet te sollen valt.

 

Mika kwam net 4 punten te kort en moet in het algemene klassement met een P6 genoegen nemen.

Senna word 22ste  van de 29 kinderen.

 

Overal dit seizoen veel geleerd. Zowel Mika als Senna een keer P3 behaald in hun groep. 

Mika alle wedstrijden in de snelle groep gereden, super trots op de stappen die ze beide hebben gemaakt.

 

Wij willen in het bijzonder onze Sponsoren bedanken:

 

 

Circuitvanhout.nl                                                      Striengineering                                                 Vivo Fotografie