· 

KCR Kids Kart Cup > Race 2

BISON RACING ON FIRE TODAY

Vandaag is het dan zover de tweede editie van de Kids Kartcup. De domper die Senna de vorige race moest mee maken is verwerkt. Nieuwe ronde nieuwe kansen. En voor die nieuwe kansen gingen ze allebei. Wat waren het spannende races er gebeurde werkelijk waar over al wel wat zowel in de voor hoede als in de achter hoede.

 

Maar de kwalificatie was het aller belangrijkste vanochtend. Vele gespannen gezichtjes op de grid, want ze gaan 5 minuten kwalificeren waarvan de gemiddelde tijd telde.  Dus moet je als coureur constant rijden en dat is heel erg moeilijk. Blijkbaar pakte dit goed uit voor onze coureurs, Resultaat voor Senna groep 3 de zesde plek, en voor Mika groep 1 op P5.


Senna startte de eerste race op P6. Dit is het beste resultaat wat zij tot nu toe heeft behaald met de kwalificaties. 

 

Het was een spannende race waar Senna liet zien dat ook zij mee kan racen met de andere. Het continue in gevecht zijn met een andere meisjes coureur was een genot om naar te kijken. Ze bleef haar eigen lijnen rijden en gooide telkens de deur dicht waardoor het moeilijk werd om Senna in te halen. Senna behield haar plaats en kwam over de finish als 5de.  Dat ze daar duidelijk mee tevreden was liet ze zien in haar kart in de uitloopronde. Super tevreden over haar eerste wedstrijd.

 

De tweede race is de omgekeerde volgorde. Dus Senna start van P4. Ook hier zat ze lekker in de kart en reed lekker mee. Ze kon degene voor haar echt goed bijhouden. Ook nu weer een heerlijk gevecht met de andere meisjes coureur echter deze maakte een fout met nog een andere coureur waarvan Senna kon profiteren. Mede daardoor kwam Senna voor het eerst in haar kart carrière als P3 over de finish. In groep 3 heeft Senna dan in de dag uitslag P3 binnen gesleept.

Super trots op deze meid, deze dag heel veel geleerd en toegepast. Resultaten liegen er niet om vandaag.


Mika zijn kwalificatie ging goed, zat lekker in de flow.  Mika kwalificeerde zich als P5 in groep 1. En was hier erg tevreden mee. Hij hoort in de snelle groep, maar om daar te komen moet je kwalificatie tot het uiterste zijn.

 

In de eerste race gebeurde heel veel overal waren ze in gevecht zowel in de voorhoede als in de achterhoede. Mika lag op P5.  Toen er voor hem een inhaalfout van 2 coureurs verkeerd afliep. Mede hierdoor kon Mika enorm van profiteren en reed op P3. Dit heeft hij goed weten te verdedigen tot op de finishlijn.  In de uitloopronde sprong hij van vreugde nog net niet uit zijn kart. Deze is in the pocket en pakken ze niet meer van je af. Super gereden.

 

In race twee mocht Mika van P6 starten. In deze race gebeurde er ook weer heel veel, helaas door een verkeerde pitstop strategie van Mika zelf, kwam hij in de achterhoede terecht. Er zat geen pit meer in de kart, de jongens achter hem haalde hem helaas in. Toch heeft hij P6 niet uit handen gegeven.  Uiteindelijke dag einduitslag werd hij P5. Al met al veel geleerd  vandaag en toegepast vandaag. De rest nemen we mee naar de volgende training en wedstrijd. 


We bedanken onze sponsoren:

 

Circuitvanhout.nl

Striengineering

Vivo Fotografie