· 

KCR Kids Kart Cup > Race 1

KCR KIDS KARTCUP > RACE 1

 

Er rijden vandaag 27 kinderen in deze competitie.

Daardoor worden er 3 groepen gemaakt van 9 kinderen.

 

De kinderen worden met de kwalificatie geloot in welke groep ze rijden en in welke kart. Ditmaal zal de kwalificatie  5 minuten duren en de snelste tijd telt in welk groep je komt met de wedstrijd.

 

Toevallig moeten Senna en Mika in dezelfde kwalificatie groep rijden. Mika behaalt daar de derde tijd en Senna kende een wat moeilijkere kwalificatie omdat alle snellere jongens haar gingen inhalen waardoor ze geen enkel rondje vrij kon rijden. Dat was wel jammer.

 

Uitslag kwalificatie:

Senna in groep 3 > P9

Mika in groep 1 > P7

============================================

Race 1: Senna kende een moeilijke start, kon de jongens moeilijk bij houden. Reed wat slordig, was natuurlijk allemaal weer even wennen na een tijdje niet gereden te hebben binnen. Toch  reed ze een nieuwe PR 44.670. 

Ze eindigde op P9.


Race 1 voor Mika, hij startte van P7 en gelijk haalde hij degene voor hem in. Het was een spannende race, bleef lang achter een coureur hangen en twijfelde heel erg waar hij hem kon inhalen. Ook al was hij sneller dan diegene en rijd een mooie PR  42.494. Met een P6 was hij zeer tevreden. Ook zijn houding in de kart was prima.

===========================================

Senna mocht in race 2 omgekeerd starten en dus mocht zij aan de leiding, de pacekart reed weg en zij trok meteen een gaatje, helaas degene op P2  haalde haar snel in. Maar toch konden ze met z'n tweetjes een gat slaan tussen de andere rijders. Wat gaaf om te zien, ze kreeg zodoende meer zelfvertrouwen, en keek om haar heen waar degene achter haar vertoefde. Toen de pitstop deze was machtig mooi, ze rijd de pitstraat uit er komen 4 rijders aan gereden en ze zet hem er tussen. Wow super trots op deze meid. Ze behoud P5 tot de laatste ronde. Degene achter haar besloot om in te halen ze ging mss iets wijd maar stuurde al in toen hij dit probeerde, ze ketsen er met z'n drietjes er hard af. Senna's kart staat omhoog op de kart van de coureur die ging inhalen. O nee de achterhoede haalt hun daardoor weg P5 en Senna eindigde op de laatste plek. Met een goed gesprek met de wedstrijdleiding word Senna in de tweede race 8ste. Ze kreeg complimenten van andere rijders en ouders dat ze zo goed reed. Met een bezeerde hand gaan we kijken naar Mika zijn laatste wedstrijd.


Mika mocht in race 2 in de omgekeerde startvolgorde van P4 vertrekken. En ook nu beloofd het weer een spannende race te worden. Mika zit er lekker in, is weer lekker in gevecht met degene uit race 1.  

 

Door een verkeerde pitstop strategie kwam Mika op P5 terecht. Ze waren met z'n drieën in gevecht, door een inhaalactie van degene achter hem ging het fout voor P4 en P6. Waardoor Mika P4 weer terug kon pakken. Deze heeft hij niet meer uit handen gegeven en kwam met zeer veel tevredenheid over de finishlijn. De rechter vuist ging de lucht in. 

 

Algemeen is Senna geëindigd op P27 en Mika algemeen op P6. Al met al veel geleerd weer vandaag en wat zijn we trots op deze twee kanjers.

 

Mika kijkt tevreden terug naar zijn wedstrijd.

Senna was ontevreden er zat meer in. We gaan de komende tijd weer hard trainen voor de volgende wedstrijd. Want over een paar weken mogen we al voor Race 2.

 

Bedankt Striengineering voor de support langs de kant.

We bedanken onze sponsoren... >>>>>>>>>Circuitvanhout, Striengineering en Vivo Fotografie<<<<<<<<<<<<