· 

NK Chrono Karting - Circuit Park Berghem 2017

Op 9 en 10 september werd de tweede editie mini junioren georganiseerd. 

 

Op circuit de Landsard kon Mika positie 8 behalen. Wat gaat dit weekend onze coureur  brengen. Zijn 3de buitenwedstrijd.

Op zaterdag gingen de eerste 5 trainingen goed, nog op een natte baan gereden dit ging ook beter dan op de Landsard. In de 6de training schiet Mika hard van de baan waarschijnlijk schiet er iets verkeerd waardoor hij niet meer verder kon.

Voor de kwalificatie het een en ander gecheckt, daar komen we achter dat de krukas krom is geraakt, de carburateur loopt niet naar behoren. Helaas was de nieuwe niet op tijd binnen. We moeten dus meerdere keren de carburator schoonmaken en helaas aan de kromme krukas kunnen we momenteel niets aan doen.

Kwalificaitie liep niet lekker, doordat no. 29 uitvalt plaats Mika zich als 11de.

================================================

Zondag beginnen de wedstrijden, we zijn al vroeg ter plekke om te kijken of we nog iets kunnen doen met afstellingen, kijken en informeren bij andere teams wat zij doen.

In race 1 zijn de andere zo snel weg, dat Mika ze niet kan bijhouden, de motor wilt ook niet op toeren komen. We weten niet waarom. Helaas spinde Mika rechts achterin in de zandbak. Helaas startte de motor niet meer en moest hij uitstappen met een DNF. Na de wedstrijd wordt hij met een autoambulance naar Parc Ferme gereden.

 


De tweede wedstrijd mocht Mika weer als 11de starten, want een coureur woog 100 gram te licht. Ook bij deze race probeerde Mika alles eruit te halen, ook nu waren ze weer veel te snel. Ook de commentator haalde aan dat op een of ander manier zijn motor niet op toeren kwam. Mika ging netjes aan de kant voor de voorhoede die hem op een ronde gingen zetten. Helaas kreeg Mika de zwarte - oranje bol vlag (technische probleem) en besefte dat hij naar binnen moest, de luchtfilter was losgeschoten en wederom een DNF achter zijn naam. Ook dit keer was hij niet de enige, voor hem was nog iemand gestrand.

 

In de derde race mocht hij dus weer van P11 starten. Hij deed zijn best, dit keer hebben we de tandwielverhouding veranderd en het lukte om sneller te gaan. Nog steeds niet ideaal want de rest waren gewoon sneller. Maar hij kon deze race gelukkig uitrijden op P10 doordat er 2 coureurs uitvielen met pech. Algemeen P12.


Al met al dit weekend veel geleerd van andere monteurs. We zijn dankbaar dat hier en daar hulp toegeschoten werd zodat Mika toch kon rijden. Ook Mika heeft weer leuke contacten opgedaan met andere coureurs.

 

Als monteur en coureur veel geleerd, leuke contacten opgedaan. Leuke nieuwe baan leren kennen, hier en daar nog verbeterpunten maar daar gaan we aan werken.

 

Mika zijn 13 jarige motor heeft zich opgebokst tegen de jonkies. 

We hebben gezien dat voor de wedstrijden een verjongende motor nodig is. Daar gaan we aan werken. Zodat we volgend jaar wel mee kunnen strijden.

 

We bedanken onze supporters die de moeite hebben genomen om live te komen kijken. Maar ook onze sponsoren...

Circuitvanhout, Striengineering en Vivo Fotografie.