VAN KARTEN NAAR AUTOSPORT

Oktober 2022

Op 17 oktober racete ik op het Circuit Meppen mijn tweede NXT Junior Cup in de Peugeot 106. Een nieuwe track voor mij en alle andere deelnemers. Er ligt een frisse nieuwe asfalt laag op het circuit. We reden vier keer op het circuit deze dag. Eerst een vrije training met instructeur om de baan lay-out te verkennen, dan een warming-up. Daarna kwamen de twee kwalificatie races van 15 minuten. Om daarin  je snelste tijd neer te zetten. Het was spannend, maar er ging een mooie P1 beker ging mee naar huis. Je begrijpt wel dat dit naar meer smaakt. Je leest het hele avontuur in mijn nieuwe blog.


APRIL 2022

Op zondag 24 april racete ik op het Circuit Raceway Venray mijn eerste Dutch Superlap NXT Junior Cup in de Peugeot 106. Raceway Venray en ik zijn geen goede vrienden, wij hebben een slechte historie wat betreft het karten. Hopelijk ervaar ik het in de auto anders. We reden vier keer op het circuit deze dag. Eerst een vrije training met instructeur om de baan lay-out te verkennen, dan een warming-up. Daarna kwamen de twee kwalificatie races van 15 minuten. Om daarin  je snelste tijd te zetten en daarmee een mooie podiumplaats te bemachtigen. Dit lukte ik zat op 300ste achter de nummer 1. Een mooie P2 beker ging mee naar huis. Je begrijpt wel dat dit naar meer smaakt. Je leest het hele avontuur in mijn nieuwe blog.


MAART 2022

Inmiddels heb ik het voortraject met NXT Junior Autosport Experience volbracht, vijf raceautolessen op Midland Circuit in Lelystad. Oh, wat smaakt dit naar meer. Zo veel meer dat ik niet kan wachten om mijn racelicentie te gaan halen. Het bedrag hiervoor is bijna bij elkaar gespaard, en het sponsorplan is in de maak. Ik hoop deze in de maand mei/juni te kunnen presenteren.

 

NOVEMBER 2021

De volgende stap is het maken van een sponsorplan voor de autosport. Ja wel, je leest het heel goed. Mijn doel om de autosport te betreden wordt steeds groter. Na de sfeer te hebben geproefd bij de Ford Fiesta Sprintcup in Spa, weet ik het zeker dit wil ik ook. 

 

Ik wil heel graag de autosport in, ik hoef geen kart kampioen te worden dat is niet mijn doel. De laatste anderhalf jaar ben ik hard aan het sparen/werken om zelf mijn racelicentie te bekostigen en het voortraject daarvan. Op 13 november komt de eerste stap dichterbij. Want ik stap bij NXT RACING in de Peugeot 106 met een instructeur om de basis en kneepjes te leren van de autosport. Ik heb er enorm veel zin in, kom maar op met dit leerproces ik ben er klaar voor.

 

In 2018 al mogen ruiken met Raceplanet waar ik in een McLaren en Porsche reed. Dat was al supervet, kom maar op met het echte werk.


AGENDA NXT Junior autosport experience:

Les 1: Midland Circuit 13 november 2021

 Les 2: Midland Circuit 18 december 2021

Les 3: Midland Circuit 15 januari 2022

Les 4: Midland Circuit 19 februari 2022

Les 5: Midland Circuit 12 maart 2022

 

Yes, certificaat in the pocket alles lessen goed doorlopen. Bedankt Youri + NXT Racing.

NXT JUNIOR EXPERIENCE 2021-2022 = alle lessen